“Gęsina, wino i jazz”

08-11.11.2024

W listopadzie przygotowaliśmy dla Was wyjątkowe wydarzenie, które znacie już bardzo dobrze! Tym razem jednak co innego będzie królowało na stołach. Jako, że listopad jest miesiącem gęsiny, zapraszamy Was na dwa długie weekendy pod hasłem – “Gęsina, wino i jazz”. Koncept weekendu powinien być Wam dobrze znany. Zapraszamy Was na degustację win, pyszną kolację z muzyką jazzową na żywo oraz wspólne gotowanie. Do tego napalimy w ruskiej bani, posiedzimy przy ognisku i odetchniemy świeżym, nadbużańskim powietrzem.

Z gęsiną jesteśmy za Pan brat od lat. W swojej kuchni przyrządzamy gotowe dania obiadowe, pierogi z gęsiną, rilletes, foie gras oraz wyjątkowe, długodojrzewające półgęski. Dlatego idąc w sukurs haśle – “Gęsina na św. Marcina” zapraszamy Was do wspólnej zabawy kulinarnej oraz do degustacji tych pyszności!

Jeżeli chodzi o wino, mamy już pewne pomysły, kogo tym razem Wam przedstawimy, natomiast nie będziemy jeszcze zdradzać wszystkich szczegółów! Natomiast o przestrzeń muzyczną zadbają członkowie „Family Jazz”. Jak sama nazwa wskazuje projekt rodzinny, ale powiększony o grono przyjaciół. Jest to projekt, w którym radość poznania łączy się z tęsknotą za dawno poznanym. Muzykująca rodzina „Karimskich”, czyli wokalistki Sylwii Wiśniewskiej oraz Karima Martusewicza postanowiła wreszcie wspólnie pograć jazz. Więcej o projekcie poniżej!

Sylwia, jako wokalistka popowa nigdy tego oficjalnie nie robiła. Karim jako wykształcony jazzman, znany jest głównie ze współpracy z Voo Voo i jazzu od czasu studiów praktycznie nie gra. Zmotywował ich syn Nelson, który jest multiinstrumentalistą, obecnie kształcącym się w renomowanej warszawskiej szkole jazzu w klasie fortepianu. Nelson również zaprosił swoich przyjaciół – młodych jazzmanów do wspólnego rodzinno-koleżeńskiego, międzypokoleniowego grania.
Będzie smacznie, będzie rodzinnie, będzie klasycznie-jazzowo, ale będzie też wspominkowo, bo listopad, to też czas zadumy i hołdu dla Tych, którzy byli przed nami. A nie ma lepszej muzyki niż Jazz, żeby te wszystkie emocje wyrazić. Usłyszymy utwory m.in. Duke Ellingtona, George Gershwina, ale też Komedy i Osieckiej.

Będąc w naszym Dworze, będziecie mogli zapomnieć o wszystkim, bo o wszystko zadbamy my! Nakarmimy Was pyszną kuchnią, którą robimy własnymi rękami na miejscu – począwszy od chleba, przez własne wyroby wędliniarskie, na przetworach i dżemach kończąc. Goście, którzy odwiedzają nas po raz kolejny, zawsze mawiają, że przydałby im się drugi żołądek! Natomiast o nabranie zbędnych gramów nie musicie się martwić. Położenie Dworu skłania do długich spacerów i podziwiania otaczającej go natury, która tu nad Bugiem jest szczególnie wyjątkowa! Jak pogoda będzie sprzyjać, można też wybrać się na rowery, lub na spływ po Bugu o wschodzie lub o zachodzie słońca, podczas którego będziecie mogli zbliżyć się do natury i podejrzeć wiele ciekawych gatunków zwierząt!

Zapraszają Gospodarze Dworu Zaścianek

W cenie pobytu:

  • kolacja połączona z występem projektu “Family Jazz”
  • degustacja wina
  • degustacja nalewek
  • kolacja ogniskowa
  • wspólne gotowania
  • 3 noclegi w pok. dwuosobowym
  • bogate śniadania i kolacje w pozostałe dni
  • całodzienny serwis kawowo-herbaciany
  • domowa atmosfera Dworu
  • bezpłatny parking
  • Wi-Fi

Cena:

osoba dorosła  – 1400

dzieci do lat 12 – 840

dzieci do lat 3   – 150

dopłata do pokoju o podw. standardzie – 150/os

dopłata za zwierzaka – 150

* Oferta odbędzie się przy grupie min.20 osób
* Rezygnacja z któregokolwiek punktu programu nie wpływa na cenę

REZERWUJ TERAZ

Please follow and like us: