SZPARAGI, WINO I JAZZ”

Boże Ciało 

   30.05.2024 r. – 02.06.2024

Mamy zaszczyt, zaprosić Państwa na nasze sztandarowe wydarzenie:

 „Szparagi, Wino i Jazz”. 

Jest to uczta dla wszystkich zmysłów, niepowtarzalna okazja  zapoznania się z tajnikami uprawy szparagów oraz możliwość wzięcia udziału w warsztatach kulinarnych na ich bazie. Zwieńczeniem tego doświadczenia będzie degustacja dań ze szparagami w roli głównej i koncert jazzowy na tarasie naszego Dworu.

Cena za osobę dorosłą – 1540 zł

Dzieci od 3 lat do 12 lat – 740 zł 

Dzieci do lat 3 w łóżku z rodzicami – 147 zł

Dopłata do pokoju jednoosobowego – 100 zł/doba

Dopłata do pokoju de lux – 100zł/doba

Łóżeczko – 35 zł/doba

Zwierzaki –  50 zł/doba

* Możliwość przyjazdu w środę – dodatkowa noc z obiadokolacją i śniadaniem w promocyjnej cenie  250 zł

Oferta cenowa obejmuje:

3 x nocleg z bogatym śniadaniem

1 x kolacja powitalna z degustacją nalewek – 3 smaki

1x obiad na plantacji z kieliszkiem wina 

1x warsztaty kulinarne

1 x kolacja w ogrodzie z degustacją potraw przygotowanych na warsztatach 

1x obiadokolacja ogniskowa z tradycyjną kuchnią podlaską 

1 x degustacja win ( 3 szczepy)

1x przejazd autokarem na plantację szparagów oraz do winnicy.

1 x wieczorny koncert jazzowy

możliwość skorzystania z rowerów

całodzienny serwis kawowy z domowymi wypiekami 

basen zewnętrzny z podgrzewaną wodą, leżaki, ręczniki 

nordic walking  

Gra w rzutki, bule, plac zabaw (huśtawki, zjeżdżalnie, piaskownica, trampolina), 

boisko do siatkówki, badmintona

szybkie Wi-Fi

Program pobytu:

30.05.2024 r czwartek:

godz.18.00 – kolacja powitalna z degustacją nalewek (3 smaki)

godz.21.00 – nocny spacer z lampami naftowymi na spotkanie z nadbużańskimi legendami 

31.05.2024 piątek:

godz. 9.00 – śniadanie

godz. 12.00 wyjazd na plantację szparagów Hani i Olgierda Religioni a tam: zapoznanie się z tajnikami uprawy szparagów, możliwość samodzielnego wykopania „swoich” szparagów, ciekawe opowieści właścicieli o życiu na plantacji.

godz. 13.00 – lunch i sjesta w sadzie (możliwość zakupu szparagów oraz nie konserwowanych soków tłoczonych z własnych jabłek i gruszek)

godz. 14.00 – przejazd do Mielnika do winnicy “Korol, w programie: zwiedzanie winnicy, poznanie procesu winifikacji i degustacja 3 win 

godz. 18.00 – obiadokolacja przy ognisku z tradycyjnymi daniami podlaskimi 

godz. 20:00 dla chętnych seans w ruskiej bani lub pokaz filmu “Cząstka Podlasia”

01.06.2024 sobota:

godz. 9.00 – śniadanie

 Miłośnikom wycieczek polecamy zwiedzanie Stadniny Koni Arabskich w Janowie Podlaskim, Świętej Góry Grabarki, Drohiczyna, a nawet Białowieży

Oferta specjalna dla rowerzystów:

lokalna wycieczka z przewodnikiem przy grupie minimum 10 chętnych osób

godz. 16.00 – szparagowe warsztaty kulinarne 

godz. 19.00  kolacja 

godz. 21.00– ogrodowy koncert jazzowy 

02.06.2024 Niedziela:

godz. 9.00 – śniadanie 

godz. 11.00 – pożegnanie gości

*możliwość przedłużenia doby do godz.15:00 przy zamówieniu obiadu 

Rezygnacja z któregokolwiek punktu programu nie wpływa na zmianę ceny. 

Zapraszamy,

Gospodarze Dworu Zaścianek 

Ela i Zbyszek Aftarukowie 

 

REZERWUJ TERAZ

Please follow and like us: