“Gęsina, wino i jazz”
15-17.11.2024
To już ostatni weekend pod hasłem “Gęsina, wino i jazz”. Koncept weekendu jest Wam dobrze znany. Zapraszamy na degustację win i pyszną kolację z muzyką jazzową na żywo. Do tego napalimy w ruskiej bani, pospacerujemy po nadbużańskich łąkach i odetchniemy świeżym, nadbużańskim powietrzem!
Z gęsiną jesteśmy za Pan brat od lat. W swojej kuchni przyrządzamy gotowe dania obiadowe, pierogi z gęsiną, rillettes, foie gras oraz wyjątkowe, długodojrzewające półgęski. Dlatego idąc w sukurs haśle – “Gęsina na św. Marcina” zapraszamy Was do degustacji tych pyszności u nas na miejscu! Jeśli nie możecie się pojawić, możemy wysłać dla Was paczkę z wybranymi smakołykami z naszej oferty!
Pewnie zastanawiacie się czym Was uraczymy podczas sobotniej kolacji! Spieszymy Wam z odpowiedzią. Natomiast zanim zdradzimy Wam nasze menu, pamiętajcie o dwóch ważnych faktach – po pierwsze podczas kolacji będziemy mogli delektować się nie tylko pysznym jedzeniem, ale równie wyśmienitą jazzową muzyką na żywo, a po drugie – jest możliwość zarezerwowania stolika na samą kolację w sobotę wieczorem!
MENU
Degustacja przystawek na zimno:
Pasztet z gęsi z nutą pomarańczy
Pasztet z wątróbek gęsich z dodatkiem białego wina
Okrasa z gęsiny z domowymi piklami
Rillettes z pajdą domowego chleba
Carpaccio z półgęska z kaparami
*
Przystawka ciepła:
Pierogi z gęsiną okraszone skwarkami
*
Zupa:
Rosół na gęsinie z domowym makaronem
*
Danie główne:
Konfitowane udo z gęsi z kopytkami i buraczkami na ciepło
*Ilość miejsc ograniczona
*Możliwość zakupu produktów z gęsiny
Będąc w naszym Dworze, będziecie mogli zapomnieć o wszystkim, bo o wszystko zadbamy my! Nakarmimy Was pyszną kuchnią, którą robimy własnymi rękami na miejscu – począwszy od chleba, przez własne wyroby wędliniarskie, na przetworach i dżemach kończąc. Goście, którzy odwiedzają nas po raz kolejny, zawsze mawiają, że przydałby im się drugi żołądek! Natomiast o nabranie zbędnych gramów nie musicie się martwić. Położenie Dworu skłania do długich spacerów i podziwiania otaczającej go natury, która tu nad Bugiem jest szczególnie wyjątkowa! Jak pogoda będzie sprzyjać, można też wybrać się na rowery, lub na spływ po Bugu o wschodzie lub o zachodzie słońca, podczas którego będziecie mogli zbliżyć się do natury i podejrzeć wiele ciekawych gatunków zwierząt (wcześniejsza rezerwacja)! Jeżeli będziecie chcieli wybrać się na wycieczkę, wskażemy ciekawe miejsca w okolicy i pomożemy stworzyć plan skrojony na miarę Waszych potrzeb!
Zapraszają Gospodarze Dworu Zaścianek
W cenie pobytu:
- obiadokolacja powitalna z degustacją nalewek
- degustacja win polecanych przez Roberta Mielżyńskiego
- uroczysta obiadokolacja z daniami z gęsiny
- koncert jazzowy
- 2 noclegi z pysznymi, domowymi śniadaniami
- całodzienny serwis kawowo-herbaciany z domowymi wypiekami
- domowa atmosfera Dworu
- bezpłatny parking
- Wi-Fi
Cena:
osoba dorosła – 950
dzieci do lat 12 – 570
dzieci do lat 3 – 100
dopłata do pokoju o podw. standardzie – 100/os
dopłata za zwierzaka – 100
* Oferta odbędzie się przy grupie min.20 osób
* Rezygnacja z któregokolwiek punktu programu nie wpływa na cenę